میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور در هفتماهه امسال، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۱.۴۸درصدی در وزن و ۱۴.۷۲درصدی در ارزش دلاری داشته است. بر اساس آمار گمرک ایران، از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، تجارت خارجی کشور به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی به ۷۲میلیارد دلار رسید.
میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۸۸هزار و ۷۰۱هزار تن به ارزش ۳۲.۵۲میلیارد دلار محاسبه شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۱.۴۸درصدی در وزن و ۱۴.۷۲درصدی در ارزش دلاری داشته است.
همچنین، میزان واردات کشور در این مدت به ۲۱هزار و ۷۱۹هزار تن به ارزش ۳۹.۵میلیارد دلار، افزایش ۲.۷درصدی در وزن و ۸.۸درصدی در ارزش دلاری را تجربه کرده است. بر این اساس میزان تجارت خارجی غیرنفتی کشور (اعم از واردات و صادرات) در هفتماهه سال جاری از مرز ۱۱۰هزار و ۴۲۰هزار تن عبور کرد که ارزشی برابر با ۲۷میلیارد و ۲۹میلیون دلار دارد.
چین، عراق و امارات؛ مقاصد اصلی صادراتی ایران
طی ۷ ماه سال ۱۴۰۳، بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای چین، با رقمی بالغ بر ۸.۶میلیارد دلار و سهم ۲۶.۴درصدی از کل ارزش صادرات، عراق با ۷.۲میلیارد دلار و سهم ۲۲.۴درصدی، امارات متحده عربی با ۴.۲ میلیارد دلار و سهم ۱۲.۹درصدی، ترکیه با ۳.۳میلیارد دلار و سهم ۱۰.۲درصدی و افغانستان با ۱.۳میلیارد دلار و سهم چهاردرصدی از کل ارزش صادرات صورت گرفته است.طی هفت ماه امسال، امارات متحده عربی با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۲میلیارد دلار و سهمی در حدود ۳۰.۳درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات به کشور قرار گرفته است.همچنین، طی این مدت کشورهای چین با ۱۰.۲میلیارد دلار و سهم ۲۵.۸درصدی، ترکیه با ۶.۵میلیارد دلار و سهم ۱۶.۶درصدی، آلمان با ۱.۴میلیارد دلار و سهم ۳.۶درصدی، روسیه با ۹۵۸میلیون دلار و سهم ۲.۴درصدی جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات به کشور بودهاند.
افزون بر این، طی هفت ماه سال ۱۴۰۳، میزان ترانزیت خارجی کشور به ۱۳هزار و ۲۳۹هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۱.۷درصد رشد داشته است.